COPE

Newsletters
Registrarme

Els "deserts submarins" van en augment a tot el planeta

Tiempo de lectura:1Actualizado10:29

Els boscos submarins d'algues que cobreixen les costes estan desapareixent de tots els mars i oceans temperats del món. Són zones de refugi i font d'aliment per a moltes espècies marines. Aquestes zones s'estan quedant desertitzades i pràcticament ja no pot viure res. Els científics encara desconeixen l'extensió real d'aquests deserts i la seva ubicació exacta. Una xarxa d'investigadors està sumant esforços per lluitar contra la desertificació de mars i ocens. A Herrera en Cope Catalunya i Andorra hem parlat amb el Jordi Boada que és coordinador del projecte Deserts Submarins, i encara és optimista sobre la situació: “La cosa pinta malament, però tenim opcions. Precisament per això hem començat aquest projecte. És cert que les notícies no són gaire bones, però estem a temps”.

“Un desert submarí és una zona on abans hi havia un bosc, igual que a la terra, i ara ha desaparescut.En els sistemes marins parlem de boscos d'algues, que desapareixen per pressions diverses. Quan això passa només queda la roca totalment pelada i baixa molt la diversitat i la quantitat d'organismes que vivien allà”

“És molt difícil que es recuperi de manera natural. La pol.lució, la sobrepesca i molts altres problemes són els causants d'aquesta desertització”.

A la costa catalan es va identificar fa uns 3 anys una zona de desert submarí, una de les primeres que es trobaven a casa nostra. Concretament es va descobrir a la Cala d'Aiguafreda, a Begur. Des de Deserts Submarins s'està fent un seguiment i es volen prendre mesures per intentar recuperar el bos d'algues que s'ha perdut.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar