También en directo
Ahora en vídeo
  • megabanner_1:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado
Cervo | La organización prepara novedades

El Ayuntamiento prepara con los hosteleros la XXII Fiesta del Erizo que se celebrará el 9 de marzo

La concejal de Turismo, Begoña Alonso, ha comenzado las primeras reuniones para la preparación del programa de una fiesta declarada de Interés Turístico Gallego. La primera reunión ha sido con los representantes de los locales de restauración de San Ciprián  para acordar la fecha, establecida para el sábado 9 de marzo.

De 

Esta foi a primeira xuntanza convocada polo Concello para coñecer as demandas e as impresións dos hostaleiros así como as súas propostas “para garantizar la máxima implicación de los locales e ir mejorando año tras año”, explica a edil. Alonso quixo coñecer a dispoñibilidade dos bares e restaurantes para participar na festa, preparando e ofrecendo pratos elaborados con ourizo nos seus propios locais, así como para presentar as súas novas receitas no XII Concurso Gastronómico. A edil destaca “la buena disposición de los hosteleros para celebrar esta fiesta y participar en el concurso gastronómico como iniciativas muy positivas de promoción turística y de dinamización del sector”. A edil tamén quixo valorar xunto cos responsables dos establecementos a posibilidade de introducir algunha novidade no programa deste ano como complemento ás Xornadas Técnicas. Para iso contémplase a opción de contar con especialistas que poidan achegar outro punto de vista sobre o equinodermo.  O que si se manterá invariable é o compromiso de utilizar só ourizo de mar extraído na Mariña, que será a materia prima para elaborar todos os pratos que se sirvan durante a festa, tanto nos propios locais como no concurso gastronómico “para degustar el auténtico sabor del erizo de mar de la comarca” e ao mesmo tempo “contribuir con la economía de la zona”.